დამატებულია კალათაში მარაგში არ არის საკმარისი რაოდენობა დამატებულია სურვილების სიაში უკვე დამატებულია სურვილების სიაში
cover

ბლოგი

ქათმის იაკინიკუ ბრინჯით და ბოსტნეულით

ქათმის იაკინიკუ ბრინჯით და ბოსტნეულით

ქათმის იაკინიკუ ბრინჯით და ბოსტნეულით.

ჯანინიკუ არის სქელი სოიოს სოუსი მისოს პასტით, ვაშლის სოუსით, ჯანჯაფილით და სეზამის მარცვლებით. სიტყვა Yakiniku აღნიშნავს ამ სოუსით მოხარშულ კერძებს. იაპონური მარინადები არის სპეციალური სოუსები, რომლებიც ორჯერ გამოიყენება ერთი და იგივე კერძის მომზადებისას. შეწვამდე მასში ადუღებენ პროდუქტებს, შემდეგ კი იგივე სოუსს მიირთმევენ სუფრასთან.

ინგრედიენტები

ქათმის ფილე 1 ც.
იაკინიკუ სოუსი
სტაფილო 1 ც
ყაბაყი 1 ც
ხახვი 1 ც
ნიორი 2-3 კბილი
ბრინჯი
ზეითუნის ზეთი
მზეზე გამომშრალი პომიდორი.
მარილი და პილპილი გემოვნებით.

მომზადების მეთოდი

ქათმის ფილე დავჭრათ თხელ ზოლებად.დავასხათ იაკინიკუს სოუსი და გავაჩეროთ 30-40 წუთის განმავლობაში. სტაფილო და ყაბაყი დავჭრათ თხელ ზოლებად, ხახვი დავჭრათ ზოლებად, ნიორი დავჭრათ სიგრძეზე. ტაფა კარგად გავაცხელოთ (სასურველია სქელი ფსკერი) და ქათამი სწრაფად შეწვით ზეითუნის ზეთში. სულ რაღაც ორიოდე წუთი თითო მხრიდან... სხვა ტაფაზე ასევე შეწვით ზუკჩინი, ხახვი და სტაფილო ზეითუნის ზეთში. ბოსტნეული უნდა დარჩეს ოდნავ ხრაშუნა. მოვაყაროთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. ბრინჯი მოვხარშოთ დიდი რაოდენობის წყალში. მოხარშვის შემდეგ წყალი გადაუწურეთ, შეურიეთ ბოსტნეული და ბრინჯი, თეფშზე მოაყარეთ ქათმის ნაჭრები და ბრინჯი ბოსტნეულით, მოაყარეთ სეზამის მარცვლები. ცალკე მიირთვით იაკინიკუს სოუსი.