ჩინეთში ჩაის 7 ძირითადი სახეობაა
შავი ჩაი 红茶🍵
მწვანე ჩაი绿茶🍵
ყვითელი ჩაი 黄茶🍵
ოლონგის ჩაი 五龙茶🍵
მუქი ჩაი 黑茶🍵
თეთრი ჩაი 白茶🍵
წიწიბურას ჩაი 🍵
წიწიბურას ჩაი სუპერ საკვებია. პლანტაციები მდებარეობს ჩინეთისა და ტაივანის სამხრეთ-დასავლეთ და ჩრდილოეთ პროვინციებში.
ის არ უნდა დალიონ მხოლოდ იმ ადამიანებმა, რომლებსაც აქვთ მაღალი ხარისხის სისხლის შედედება.
არ არის საჭირო პირველი დუღილის შემდგომ ჩაის პაკეტების გადაყრა , ვინაიდან ერთი პაკეტის მოხარშვა კიდევ სამჯერ შეგიძლიათ.
ამ ტიპის ჩაის მიირთმევენ იაფფასიან კაფეებში, გზისპირა თუ სოფლის რესტორნებში ნებისმიერი რაოდენობით და ნებისმიერ საკვებთან.